Ένα περίπτερο σαν τριώροφη τούρτα γάμου στον βρετανικό κήπο

Ένα περίπτερο σαν τριώροφη τούρτα γάμου στον βρετανικό κήπο

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Η καλλιτέχνις Joana Vasconcelos σχεδίασε ένα περίπτερο σαν τριώροφη τούρτα γάμου για το Waddesdon Manor. Η ύψους 12 μέτρων «Wedding Cake», παραγγελία του Rothschild Foundation, υψώνεται στον βρετανικό κήπο και με την ελκυστική γλυπτική της είναι ένας συνδυασμός ζαχαροπλαστικής και αρχιτεκτονικής.

Την τριώροφη τούρτα καλύπτουν 25.150 κεραμικά πλακίδια Viúva Lamego 99 διαφορετικών τύπων και 1.238 κεραμικά στοιχεία Viúva Lamego 52 διαφορετικών τύπων, μαζί με διακοσμητικά στοιχεία όπως νεράιδες, δελφίνια, κεριά και σφαίρες. Η αισθητηριακή εμπειρία τονίζεται από ήχους νερού που κυλά αργά και από μια site-specific εγκατάσταση φωτισμού.

CarDVR

Η διαδικασία δημιουργίας του, στην οποία παρακίνησε τη Vansconcelos η σχέση της με τον συλλέκτη Λόρδο Jacob Rothschild, έχει κλείσει σχεδόν πέντε χρόνια και στις 8 Ιουνίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια στο Waddesdon. Η Wedding Cake θα είναι σε έναν δεντρόκηπο απέναντι από το Dairy του 19ου αιώνα που σχεδίασε ο Βαρώνος Ferdinand de Rothschild για να δέχεται τους επισκέπτες του σε γιορτές στο σπίτι.

Δείτε φωτογραφίες:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη designboom magazine (@designboom)

Η Vasconcelos τονίζει ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνον λόγω του οράματος και της ενθάρρυνσης από έναν γενναιόδωρο πάτρωνα σαν το λόρδο Rothschild. «Μπορούσε να δει την ονειρική δυναμική του, να πιστέψει σε αυτήν και να δώσει τα μέσα να υλοποιηθεί. Σε όλη μου την καριέρα για σχεδόν 30 χρόνια τώρα, ασχολούμαι με το θέμα της αγάπης, αλλά για την ώρα αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Ήθελα ο κόσμος να έχει τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτό: κοιτώντας από έξω, απολαμβάνοντας το γύρω από τα διαφορετικά επίπεδα και μπαλκόνια και ανεβαίνοντας στην κορυφή, συμπληρώνοντας τέλος το έργο τέχνης με την παρουσία τους. Πάνω απ’ όλα, το σκεφτόμουν πάντα ως έναν ναό στην αγάπη» υπογραμμίζει. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ένα περίπτερο σαν τριώροφη τούρτα γάμου στον βρετανικό κήπο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σχόλια στο Facebook