Αδελφός του Φλόιντ: Δεν άξιζε να πεθάνει για 20 δολάρια

ΑποστειρωτήςΟξύμετρο Έξυπνη ΣκούπαΡετρό ΠαιχνιδοκονσόλαΟ αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, Φιλόνι Φλόιντ, είπε φανερά συγκινημένος ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη ότι ο αδερφός του ”δεν άξιζε να πεθάνει για 20 δολάρια», ενώ τους ρώτησε: «Είναι αυτό που αξίζει ένας μαύρος; Θάνατος για 20 δολάρια. Αρκετά».

Και συνέχισε: «Ο Τζωρτζ πάντα έκανε θυσίες για την οικογένειά του. Και έκανε θυσίες και για τους ξένους. Έδινε αυτό το κάτι σε όσους ήθελαν βοήθεια. Ήταν ο ευγενής γίγαντας μας. Αυτό θυμήθηκα όταν παρακολούθησα το βίντεο της δολοφονίας του. Αποκάλεσε όλους τους αξιωματικούς με την επιφώνηση «κύριε». Ήταν ευγενικός, δεν αντέδρασε. Άκουσε όλους τους αστυνομικούς. Αυτούς τους άντρες που πήραν τη ζωή του, που τον έπνιξαν για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα».

Μεταφραστής Ακριβείας

«Ο θάνατος του Τζορτζ αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο. Νομίζω ειλικρινά πως αυτό κάνει» ανέφερε ο Φιλονίζ Φλόιντ, σύμφωνα με όσα επικαλείται η ΑΡ.

Μάλιστα, ο Φιλονίζ επεσήμανε πως δεν θέλει το πρόσωπο του αδερφού του να καταλήξει απλά «σε ένα μπλουζάκι ή να είναι ακόμα ένα όνομα σε μια λίστα θυμάτων αστυνομικής βίας που δεν θα σταματήσει να μεγαλώνει».

Σκουπάκι Αυτοκινήτου

«Είμαι κουρασμένος. Είμαι κουρασμένος από τον πόνο που νιώθω τώρα και είμαι κουρασμένος από τον πόνο που νιώθω κάθε φορά που δολοφονείται ακόμα ένας μαύρος χωρίς λόγο» υπογράμμισε ο Φιλονίζ Φλόιντ και πρόσθεσε: «είμαι εδώ σήμερα για να σας ζητήσω να κάνετε αυτό το πράγμα (σ.σ.: τις δολοφονίες από αστυνομικούς) να σταματήσει. Σταματήστε τον πόνο».

Επίσης, ο αδερφός του Φλόιντ, τόνισε πως «οι άνθρωποι που διαδηλώνουν στους δρόμους σας φωνάζουν ″φτάνει”. Είναι καιρός να γίνετε οι ηγέτες που χρειάζεται αυτή η χώρα, αυτός ο κόσμος. Κάντε το σωστό».

Η φωνή του έσπασε από συγκίνηση, όταν είπε ότι δεν είχε την τύχη να τον αποχαιρετίσει, προσθέτοντας ότι «μου τον άρπαξαν, αλλά ξέρω ότι μας κοιτάζει τώρα».

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον Τζορτζ, τον νεκρό πια αδερφό του, «Κοίτα τι έκανες, μεγάλε αδερφέ, άλλαξες τον κόσμο. Σε ευχαριστώ για τα πάντα, για τη φροντίδα που μας χάρισες εδώ στην γη, για τη φροντίδα που μας προσφέρεις τώρα. Ελπίζω να έχεις βρει τη μαμά και να αναπαύεστε ειρηνικά. Ευχαριστούμε».

 

Πηγή: CNN

 

Σχόλια στο Facebook