Γερμανία: Απαγόρευση συνάθροισης για άνω των 2 ατόμων -Δρακόντεια μέτρα κατά του κορωνοϊού

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΤο ομοσπονδιακό κράτος της Γερμανίας ετοιμάζεται να επιβάλλει απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των δύο ατόμων, μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου DPA, ο περιορισμός στην κοινωνική επαφή άνω των δύο ατόμων δεν θα έχει εφαρμογή για άτομα της ίδιας οικογένειας ή πολίτες που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Ως σήμερα 24.714 άτομα έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορωνοϊό στη Γερμανία, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 92.

Απείθαρχοι στην καραντίνα για τον κορωνοϊό στη Γερμανία

Σε παλιότερο δημοσίευμά της η Deutsche Welle, τελειώνουν σιγά-σιγά τα ψέματα. Από αυτό το Σαββατοκύριακο θα κριθεί κατά πόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιβάλει ακόμα περισσότερα περιοριστικά μέτρα κατεβάζοντας σχεδόν σε μηδενικούς ρυθμούς τη δημόσια ζωή.

Πιθανή ψήφιση απαγόρευσης της κυκλοφορίας γίνεται πιο επιτατική γιατί παρά τις συστάσεις πολιτικών και γιατρών και τις υποδείξεις της αστυνομίας, παρατηρήθηκαν στη Βαυαρία, που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς, αλλά και σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια, κρούσματα απειθαρχίας κυρίως νεαρής ηλικίας ατόμων, που συνωστίζονται σε πάρκα και σε όχθες ποταμών και λιμνών για να «γιορτάσουν» τον ελεύθερο χρόνο τους.

Tv Box

Δρακόντεια μέτρα στη Γερμανία παίρνει η Άνγκελα Μέρκελ

Τα νέα αυτά μέτρα αποφασίστηκαν την Κυριακή σε συμβούλιο των ηγετών των 16 κρατιδίων με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, σφοδρή κριτική δέχτηκε ο ηγέτης της Βαυβαρίας, που λειτούργησε αυτοβούλως και επέβαλε γενική απαγόρευση εντός του κρατιδίου.

Σύμφωνα με την DW, η Γερμανία θα επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ σε όσους πολίτες παραβιάζουν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!