Εμβόλια: Αλαλούμ για όσους νόσησαν με covid-19

ΑποστειρωτήςΟξύμετρο Έξυπνη ΣκούπαΡετρό ΠαιχνιδοκονσόλαΑναστάτωση στους πολίτες, αλλά και σε εμβολιαστικά κέντρα έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Το νέο εμβολιαστικό σχήμα θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (24/5) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους  ο οποίος πάντως ενημέρωνε  πως οι αλλαγές «θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Τρίτη» (σ.σ. προφανώς ο κ. Θεμιστοκλέους δεν αναφερόταν στην επομένη της συνέντευξης Τύπου, αλλά στην Τρίτη 1η Ιουνίου).

Από εκείνη τη μέρα, τα τηλέφωνα σε εμβολιαστικά κέντρα έχουν πάρει φωτιά ενώ δεν έχει φτάσει σε αυτά ακόμη καμία επίσημη οδηγία. «Μην ακούτε τους δημοσιογράφους και τα κανάλια. Ελάτε να κάνετε το εμβόλιο», έλεγε νοσηλεύτρια σε πολίτες οι οποίοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Μάλιστα κάποιοι αγνόησαν ή ακύρωσαν με δική τους πρωτοβουλία το ραντεβού που είχαν αυτές τις μέρες προκειμένου να εμβολιαστούν.

Για την… ιστορία τη Δευτέρα (24/5) ο κ. Θεμιστοκλέους είχε πει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Συγκεκριμένα, ανακοινώνουμε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο μητρώο.

Αν έχει προκαθορισμένο ραντεβού από την επόμενη Τρίτη, η Τρίτη είναι η ημερομηνία που θα εφαρμόσουμε αυτά, τότε θα ακυρώσουμε αυτόματα το ραντεβού και ο πολίτης θα μπορεί θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου.

Να πούμε εδώ ότι ένα sms θα σταλεί ακριβώς στους έξι μήνες, έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Αν ο πολίτης, τώρα, νοσήσει μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ραντεβού, θα ακυρωθεί αυτόματα το επαναληπτικό ραντεβού και θα μπορέσει να προγραμματίσει την δεύτερη του δόση, στο διάστημα έξι με δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της διάγνωσης.

Αυτά θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Τρίτη».

The post Εμβόλια: Αλαλούμ για όσους νόσησαν με covid-19 appeared first on GRTimes.gr.

Σχόλια στο Facebook