Επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Μάτι: Ανακοίνωσε δωρεά 11 εκατ. ευρώ – Φωτογραφίες

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΤη χορήγηση δωρεάς 11 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μάτι. Πώς θα διατεθούν τα χρήματα.

Στο Μάτι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και τοπικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ασχοληθεί πολύ συστηματικά με το ζήτημα του Ματιού. Και δεν μιλάω μόνο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, για την απομάκρυνση του αμιάντου, για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που είχαν να κάνουν με τους εγκαυματίες» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χορήγηση δωρεάς, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

  • 8 εκατ. ευρώ  για την ανέγερση οικιστικών μονάδων σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη.

«Είναι πολύ ωραία έκταση και ευχαριστούμε πάρα πολύ που παραχωρείτε ένα τμήμα της για να γίνει μία πολύ σημαντική παρέμβαση, ένα καινούργιο συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών για να μπορέσουμε να παρέχουμε στέγη με κριτήρια, τα οποία θα τα ορίσουμε με αυστηρό τρόπο ώστε να είναι απολύτως δίκαια σε συμπολίτες μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχασαν την κύρια κατοικία τους στην πυρκαγιά και θέλουν να εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός.

  • 3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου του ΕΦΚΑ σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής.

«Θα γίνει ένα πολύ ωραίο μεγάλο πάρκο εδώ. Και απολύτως αναγκαίο για την περιοχή. Σε συνεννόηση και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος θα είναι να φτιάξουμε εδώ, για τους κατοίκους της περιοχής, ένα πάρκο το οποίο θα έχει και τα χαρακτηριστικά πάρκου μνήμης. Αλλά ταυτόχρονα, βέβαια, θα είναι ένας χώρος πρασίνου υποδειγματικός και απολύτως αξιοποιήσιμος από τους κατοίκους της περιοχής» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Άλλωστε, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη προωθεί το νέο πολεοδομικό σχέδιο για την αναδόμηση του Ματιού, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κατεδάφιση δεκάδων αυθαίρετων κτιρίων.

Στο μεταξύ, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή, επέρχεται εν μέσω της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, αλλά και ενόψει της απόφασης της Εισαγγελίας για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν αν το κατηγορητήριο θα εμπλουτιστεί με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες εις βάρος 12 αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!