Καταφύγια εν καιρώ κορωνοϊού: Δείτε τις VIP κρυψώνες πέντε αστέρων

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΑς κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ας πούμε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Ε, και; Ολοι -ή μάλλον οι προνομιούχοι και οι έχοντες του μάταιου τούτου κόσμου- μπορούν να απολαύσουν λίγες τελευταίες ημέρες ανέσεων και χλιδής. Σαν να λέμε business as usual…

Αν, δε, έχουν φανεί προνοητικοί, μπορούν τα λίγα 24ωρα να πολλαπλασιαστούν σε εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια. Συγκεκριμένα σε δέκα ολόκληρα χρόνια ή αλλιώς διάστημα αρκετό ώστε ο πλανήτης να καταστραφεί και να αναγεννηθεί, μια θανατηφόρα πανδημία να εκλείψει ή τα απομεινάρια ενός πυρηνικού ολέθρου να μην απειλούν πια τη ζωή όσων έχουν την τύχη (ή μήπως την ατυχία) να επιβιώσουν.

3.652 ημέρες απρόσκοπτου well being υπόσχεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει για τους εκλεκτούς ενοικιαστές του το Oppidum -λατινική λέξη για το φρούριο- που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πράγα, 15 λεπτά με ελικόπτερο από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Η επιλογή της τοποθεσίας γι’ αυτή τη δυσθεώρητη οικονομικά επένδυση είναι κάθε άλλο παρά τυχαία, αφού η Τσεχία θεωρείται μια χώρα χαμηλού κινδύνου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις δυνητικές πολεμικές συρράξεις.

Tv Box

Το Oppidum μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό καταφύγιο στον κόσμο, που απλώνεται σε 30.000 τετραγωνικά μέτρα σε δύο επίπεδα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Και το ακόμα καλύτερο; Είναι ακόμα διαθέσιμο και μάλιστα οι εσωτερικοί χώροι των διαμερισμάτων του μπορούν να τροποποιηθούν αναλόγως των ιδεών, των προτιμήσεων, της αισθητικής και των συνηθειών του υποψήφιου ενοίκου.

_Vivos-E1-Inspiration-Living-Quarters-Lounge
_RobertVicinoHiRes
_Village-of-Rothenstein-Wide
_Vivos-E1-Inspiration-Corridor
_Vivos-E1-Inspiration-Living-Quarters-Bedroom-2
_Vivos-Theater
1. Στο καταφύγιο Vivos Europa One οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης σημαίνουν καλοπέραση 2. Ο εμπνευστής του project Terra Vivos Ρόμπερτ Βιτσίνο πιστεύει ότι οι σύγχρονοι κιβωτοί του Νώε δεν απευθύνονται μόνο στη παγκόσμια οικονομική ελίτ 3.

Σε ένα μικρό γερμανικό χωριό, εκεί όπου υπήρχε ένα καταφύγιο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, δημιουργείται μια υπόγεια πολιτεία για ώρα ανάγκης 4, 5, 6. Οι ανέσεις του πάνω κόσμου προσφέρονται με το αζημίωτο και στον κάτω κόσμο των απόρθητων από λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς καταφυγίων

Η ιδέα για ένα φαραωνικών διαστάσεων απόρθητο καταφύγιο ξεκίνησε το 1984, όταν η Τσεχία ανήκε ακόμα στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ και η απειλή της μετατροπής του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικό βρισκόταν σταθερά στην ημερήσια διάταξη των κυβερνήσεων Ανατολής και Δύσης. Τελικά, η αχανής υπόγεια κρύπτη ολοκληρώθηκε έπειτα από δέκα χρόνια, αλλά ο καινούριος παγκοσμιοποιημένος κόσμος που ανέτειλε καθιστούσε την ύπαρξή της από περιττή έως άχρηστη.

Οχι όμως για εκείνους -πείτε τους καταστροφολόγους, πείτε τους συνομωσιολόγους ή απλώς ψυχαναγκαστικά πεσιμιστές- που πάντα είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια σαρωτική φυσική καταστροφή, ένα πυρηνικό ατύχημα, την παταγώδη παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, την τρομοκρατία, την κλιματική αλλαγή ή το ξαφνικό ξέσπασμα ενός πανδημικού κύματος.

Τι θα γινόταν αν; Η απάντηση στο ερώτημα φωλιάζει στα ασφαλή άδυτα αυτού του καταφυγίου που μεταμορφώθηκε και εξελίχθηκε ώστε να μοιάζει και να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κροίσων, εκείνων που την ύστατη ώρα θα αποφασίσουν να σώσουν τις οικογένειες, τους οικείους, κάποια από τα πολυτελή υπάρχοντά τους και, κυρίως, τον εαυτό τους.

Το Oppidum διαθέτει συνολικά επτά υπόγεια διαμερίσματα – ένα επιφάνειας 630 τ.μ. και άλλα έξι που φτάνουν τα 160 τ.μ. Εννοείται ότι οι εσωτερικοί χώροι του πόρρω απέχουν από εκείνο που έχει αποκρυσταλλώσει ο μέσος νους ως πολεμικό καταφύγιο.

_Vivos-E1-Hospital-Area-Wide
_vivosxpoint_landscape9
_vivosxpointbunker207
_Vivos-xPoint-Dining-Area
_Vivos-E1-Blast-Door-Lowering
1, 2, 3, 5. Σε μια αχανή έκταση στην πολιτεία της Νότιας Ντακότα, όπου κάποτε ο αμερικανικός Στρατός φυλούσε τα πυρομαχικά του, φιλοξενείται σήμερα η ασφαλής ουτοπία του Terra Vivos 4. Από τη διακόσμηση μέχρι τη μελέτη του φωτισμού, όλα έχουν σχεδιαστεί ώστε να θυμίζουν κατά το δυνατόν την υπέργεια κανονικότητα

Ευρύχωρα υπνοδωμάτια με φωτισμό που μιμείται τον φυσικό, πισίνα, τζακούζι, σάουνα και γυμναστήριο, κάβα με τα εκλεκτότερα κρασιά και αλκοολούχα ποτά, αίθουσες αναψυχής, βιβλιοθήκη, παιδότοπος, ιατρικό κέντρο, χειρουργείο και οδοντιατρείο, αίθουσες για τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων, όπως έργα τέχνης, ακόμα και κήπος, ό,τι μπορεί να κατεβάσει ο νους, είναι διαθέσιμα στον υπόγειο κόσμο τής από ταινία επιστημονικής φαντασίας βγαλμένης κρύπτης.

Τα πάντα λειτουργούν με τεχνολογίες αιχμής, ενώ το κέντρο επικοινωνιών ενημερώνει τους κατοίκους πότε ο κίνδυνος είναι άμεσος και πότε είναι μια καλή στιγμή για να ξεμυτίσουν από τα λουσάτα μεν, έγκατα της Γης δε. Και αν το τελευταίο πάρει μήνες ή και χρόνια, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το «Φρούριο» μπορεί να έχει παρέχει στους ενοίκους του τροφή, νερό και να καλύπτει κάθε βασική ανάγκη τους ακόμα και για μία δεκαετία. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να διαπεράσει τη βαριά σιδερένια πόρτα των υπόγειων διαμερισμάτων άπαξ και κλείσει. Ούτε ιοί, ούτε τοξικά αέρια, ούτε καν ζόμπι.

Την ίδια δικλίδα ασφαλείας υποστηρίζει ότι παρέχει και η εταιρεία Terra Vivos -κάποιοι ίσως γνωρίζουν την ύπαρξή της από σχετικό παλιότερο ντοκιμαντέρ του HISTORY CHANNEL-, η οποία παρέχει καταφύγια προς πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση στη Γερμανία και στην πολιτεία της Νότιας Ντακότα στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, έμπειρος στο real estate, Ρόμπερτ Βιτσίνο πιστεύει ότι το τέλος του κόσμου δεν είναι τόσο απώτατο όσο ο μέσος κοινός θνητός θέλει να πιστεύει. Γι’ αυτό και εξαγόρασε 575 στρατιωτικές αποθήκες πυρομαχικών που παρέμεναν σε αχρηστία από το 1967 και δημιούργησε ένα project τόσο μεγαλόπνοο που θα μπορούσε να συναγωνιστεί ακόμα και τη βιβλική Κιβωτό του Νώε.

Το ονόμασε Vivos xPoint. Τα καταφύγια της Terra Vivos που περισσότερο μοιάζουν με τυπικές αμερικανικές κατοικίες στο εσωτερικό τους μπορούν να προστατέψουν τους ιδιοκτήτες τους από κάθε πιθανή ή απίθανη συγκυρία: από μια πτώση μετεωρίτη και επίθεση από εξωγήινη ζωή μέχρι κάποια κοσμική καταστροφή ή ακόμα και την αντιστροφή των πόλων της γης. Για τουλάχιστον ένα έτος οι κοινωνοί της υπόγειας ζωής μπορούν να νιώθουν εξασφαλισμένοι.

«Ζήσε, κατοίκησε, επιβίωσε» είναι το μότο της εταιρείας, οι δουλειές της οποίας πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση αυξάνεται κατά 1.000% κάθε χρόνο και τα καταφύγια ξεπουλάνε – οι ίδιοι μιλούν για αύξηση της τάξης του 400%. Αυτό εν πολλοίς εξηγεί και την επέκτασή τους στην Ευρώπη.

_The-Oppidum-bedroom
b8405e2e64e57e77b1a0b8b6d53c637e
Το Oppidum, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πράγα, καυχιέται ότι είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο στον κόσμο. Είναι το δίχως άλλο και το πιο πολυτελές

 

_Vivos-Luxury-Floorplan
_6253ee94-239e-4fa9-a934-00711d5b694f-10-The-Oppidum-7
Στο καταφύγιο The Oppidum επτά διαμερίσματα μπορούν να φιλοξενήσουν τους έχοντες και τους προνοητικούς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων, όπως έργα τέχνης ή ακόμα και συλλογές κρασιών

Το Vivos Europa One μεταμορφώνει ένα αλλοτινό σοβιετικό καταφύγιο σε σύγχρονες κατοικίες με πεντάστερες ανέσεις για ώρα ανάγκης. Με 2 εκατ. ευρώ μπορεί κανείς να αποκτήσει το δικό του υπόγειο διαμέρισμα, ενώ 35.000 ευρώ φτάνουν για μια κονόχρηστη σουίτα με άλλους 80 ενοίκους. Εννοείται ότι το κόστος περιλαμβάνει όλα τα συμπαρομαρτούντα για την επιβίωση – από οξυγόνο μέχρι νερό και τροφή.

Πάντως, αν κάποιος μπορεί να βάλει λίγο νερό στο κρασί του και είναι διατεθειμένος να επιβιώσει στον κάτω κόσμο χωρίς γυμναστήριο, πισίνα, σπα και άλλες ανέσεις του πάνω κόσμου, η Terra Vivos προσφέρει κρεβάτι σε κοιτώνες από 57 ευρώ τον μήνα. Σχεδόν κοψοχρονιά.

Αν πάλι η επιθυμία για χλιδή είναι ακατανίκητη, μάλλον πρέπει να σπεύσει. Η εταιρεία παρέχει και την κατασκευή sur mesure καταφυγίων, μόνο που χρειάζεται τρεις έως έξι μήνες για την αποπεράτωσή τους. Ισα που προλαβαίνουμε δηλαδή.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!