Κορωνοϊός – Έρευνα Goldman Sachs: Επενδυτές προβλέπουν παγκόσμια οικονομική κατάρρευση

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΑπαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των επενδυτικών εταιρειών για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα της Goldman Sachs Investee σε 1.500 εταιρείες.

Με βάση το υλικό που συγκέντρωσε η Goldman Sachs, τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν είναι:

-Τις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα δούμε μία παγκόσμια κατάρρευση της υγείας και μια οικονομική κατάρρευση.

Εκατομμύρια Αμερικανοί και Γερμανοί θα πληγούν

Tv Box

Εξ αιτίας της κατάστασης, 50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν.

Απ’ αυτούς που θα πληγούν, το 80% θα είναι σε πρώιμο στάδιο, το 15% σε μεσαίο στάδιο και το 5% σε κρίσιμο στάδιο.

Επίσης, εκτιμάται ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, με δεδομένα τα ποσοστά θνησιμότητας που κυμαίνονται στο 2% κατά μέσο όρο.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως και οι ΗΠΑ. Και οι δύο πλευρές πρέπει να ελέγξουν αποτελεσματικά την πανδημία (όπως άλλες Ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη) για να διασφαλίσουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα καταρρεύσει περισσότερο. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι έχουν εξοπλιστεί σωστά.

Μεγάλο αντίκτυπο θα έχει ο κορωνοϊός και στην οικονομία της Κίνας, σε εισαγωγές και εξαγωγές, καθώς και στις πρώτες ύλες και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και 30 χρόνια

Εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια και θα υποχωρήσει κάτω από το 2%.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι ο δείκτης S&P 500 θα μειωθεί από 15% έως 20%.

Οι χρηματαγορές θα καταρρεύσουν και στο καλό σενάριο θα αρχίσουν να ανακάμπτουν το δεύτερο μισό του 2020.

Ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί η κατάσταση είναι η διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων ενώ για ένα μικρό διάστημα μπορεί να υπάρξει υποτροπή.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!