Κορωνοϊός: Πόσο μπορεί να επιβιώσει πάνω στην τσάντα μας; Πώς θα τον εμποδίσουμε

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΜπορεί για αρκετό καιρό να τις είχαμε αφήσει στο περιθώριο εξαιτίας του lockdown για τον κορωνοϊό, όμως τώρα που ειστρέφουμε στην κανονικότητα οι τσάντες έχουν την τιμητική τους.

Είναι το αξεσουάρ που συμπληρώνει κάθε εμφάνισή μας και με δεδομένο το γεγονός ότι οι τ΄σαντες μας είναι γεγ΄μάτες βακτήρια όλο τον υπόλοιπο καιρίομ, μήως θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοΪού;

Πόσο βρώμικη είναι η τσάντα μας;

Οι τσάντες τείνουν να είναι ένας φορέας για βακτήρια και ιούς, καθώς είναι ένα καντικείμενο που ακουμπά σε πολλές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των δαπέδων και συνήθως δεν καθαρίζεται τακτικά.

Μπορεί ο ιός να επιβιώσει μέσα ή πάνω στην τσάντα;

Οι ιοί όπως ο SARS-CoV-2 που προκαλούν την πανδημία COVID-19, επιβιώνουν στις επιφάνειες με διαφορετικό τρόπο. Σε σκληρότερες επιφάνειες, όπως πάγκοι, τείνει να είναι βιώσιμος για αρκετές ημέρες ημέρες σε αντίθεση με άλλες επιφάνειες, όπως ύφασμα ή χαρτόνι, που μπορεί να επιβιώει από ώρες έως μερικές ημέρες. Ανάλογα με το υλικό της τσάντας, ο ιός μπορεί να επιβιώσει και η τσάντα να γίνει πιθανός φορέας που τον μετακινεί από μέρος σε μέρος.

Tv Box
Πρέπει να καθαρίσω την τσάντα μου μετά την έξοδο;

Ο καθαρισμός της τσάντας μπορεί να μην είναι απαραίτητος αν δεν την ακουμπήσατε σε επιφάνειες που δεν είναι γνωστό αν είναι καθαρές, όπως πάγκοι καταστημάτων ή τραπέζια σε καφέ. Εάν η τσάντα εκτέθηκε σε άτομα που μπορεί να ήταν άρρωστα, θα ήταν καλή ιδέα να καθαρίσετε την τσάντα για να μετριαστεί ο κίνδυνος να γίνει φορέας του ιού.

Πώς να καθαρίσω την τσάντα μου;

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις τσάντες σας περιλαμβάνει τη χρήση γαντιών για να προστατευτείτε, αντισηπτικό σπρέι ή μαντηλάκια ή ίσως λίγο σαπούνι και νερό.

The post Κορωνοϊός: Πόσο μπορεί να επιβιώσει πάνω στην τσάντα μας; Πώς θα τον εμποδίσουμε appeared first on Infowoman.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!