Κορωνοϊός στη Γαλλία: Δραματική αύξηση στους νεκρούς – 833 νέοι θάνατοι

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΔραματική αύξηση στον ημερήσιο αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό σημείωσε η Γαλλία τη Δευτέρα, καταγράφοντας 833 νέα θύματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Κι όλα αυτά, όταν την Κυριακή είχε καταγραφεί ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών μετά από αρκετές ημέρες (357). Έτσι, ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα από τον κορωνοϊό ανήλθε σε 8.911.

Από τον συνολικό αριθμό των νεκρών, οι 6.494 έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία (605 τις τελευταίες24 ώρες), ενώ 2.417 πέθαναν σε άλλα ιδρύματα και γηροκομεία. Συνολικά, νοσηλεύονται 29.722 προσβεβλημένοι από τον ιό και 7.072 άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη. Μάλιστα, οι 94 εκ αυτών μπήκαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Οι αξιωματούχοι του τομέα Υγείας της Γαλλίας, ανέφεραν επίσης πως περισσότεροι από 550 ασθενείς που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχουν απομονωθεί από τις 18 Μαρτίου.

Tv Box

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Βεράν τόνισε πως η κυβέρνηση θα «τρέξει» μια μαζική επιχείρηση παρακολούθησης των ευπαθών ομάδων, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο σε ηλικιωμένους, αλλά και σε προσωπικό, που βρίσκονται σε γηροκομεία.

Σημειώνεται πως η χώρα συμπληρώνει 21 μέρες σε γενική καραντίνα, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Απριλίου.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!