Οι Τούρκοι επιστρατεύουν τώρα και τους Μογγόλους – Δείτε βίντεο

ΑποστειρωτήςΠαιδικές Μάσκες Έξυπνη ΣκούπαVintage T9Με εικόνες από τις επιδρομές των Μογγόλων στις ασιατικές στέπες γιορτάζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας τα 2.229 χρόνια από την ίδρυση του στρατού ξηράς της γείτονα χώρας.

Είναι σαφές ότι ο νέο-οθωμανισμός της Τουρκίας δεν εξαντλείται στη «Γαλάζια Πατρίδα» με τις παράονομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκολιβυκό σύμφωνο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ταυτόχρονα σε 3 χώρες της περιοχής. Η πολιτική και στρατιωτική ελίτ της χώρας φαντασιώνεται μια σύγχρονη αυτοκρατορία, που επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα ιστορικά όρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Από αυτό το πλαίσιο εθνικιστικής παράκρουσης δεν θα μπορούσε να αποκλίνει το εορταστικό βίντεο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποδίδοντας την ίδρυση του τουρκικού στρατού ξηράς στον Μογγόλο βασιλιά Μετέ Χαν, που ανέβηκε στο θρόνο το 209 π.Χ αφού σκότωσε τον πατέρα του. Ο Μετέ Χαν οργάνωσε στρατό 10.000 ιππέων με ατσάλινη πειθαρχία χωρίζοντας τον σε μονάδες χιλιάδων, εκατοντάδων και δεκάδων με διασυνδεδεμένη αλυσίδα διοίκησης.

Με τις επιδρομές του και τις σφαγές του ο Μετέ Χαν κατόρθωσε να επεκτείνει το βασίλειο του από τη Μαντζουρία μέχρι τη Λίμνη Αράλ, από τη δυτική Σιμπέρα μέχρι την έρημο Γκόμπι υποτάσσοντας τα έθνη, που βρέθηκαν στο πέρασμα του. Δημιούργησε στρατιωτικού τύπου κοινωνία με κεντρικό προσανατολισμό την εκπαίδευση με άλογα και όπλα στις στέπες για νέες κατακτήσεις.

Μεγεθυντής Οθόνης Κινητού

Στο βίντεο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού οι ορδές των Μογγόλων πολεμιστών προελαύνουν κραδαίνοντας τα σπαθιά τους. Ακολουθούν εικόνες από την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης και από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στο σύγχρονο πεδίο μάχης με άρματα, ελικόπτερα, βολές πυροβολικού και ειδικές δυνάμεις.

Με αφορμή την 2229η επέτειο ίδρυσης του τουρκικού Στρατού Ξηράς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της χώρας αναφέρει ότι «ο Στρατός Ξηράς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ένδοξης ιστορίας μας, αρχιτέκτονας των ιερών θριάμβων μας, πάντοτε έτοιμος στο καθήκον και στην εντολή του έθνους μας».

TURKISH_ARMY_2
TURKISH_ARMY_3
TURKISH_ARMY_4
Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!