Πηγαδάκια, αγκαλιές και selfies στη Βουλή – Όλα όσα έγιναν στην πανηγυρική συνεδρίαση

Πηγαδάκια, αγκαλιές και selfies στη Βουλή - Όλα όσα έγιναν στην πανηγυρική συνεδρίαση

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Μπορεί η θητεία αυτής της Βουλής να έχει διάρκεια μόλις μία ημέρα, ωστόσο, δεν έλειψαν τα χαμόγελα και οι ευχάριστες στιγμές.

Το κλίμα ήταν πράγματι πανηγυρικό… Πηγαδάκια, αγκαλιές, και selfies έδιναν μια διαφορετική εικόνα στη Βουλή από αυτή που μας έχει συνηθίσει στις κανονικές συνεδριάσεις.

CarDVR

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με θέρμη και αντάλλαξε πολλές εγκάρδιες χειραψίες.

Οι νέοι βουλευτές είχαν την τιμητική τους, καθώς ήταν εκείνοι που είχαν τα βλέμματα πάνω τους.

Άλλοι πάλι βουλευτές είχαν έρθει σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Βουλή και προσπαθούσαν να τα εντοπίσουν στα θεωρεία.

 

Να σημειωθεί ότι περίπου μια ώρα πριν άρχισαν να καταφτάνουν οι 300 βουλευτές μαζί με μέλη των οικογενειών τους, συνεργάτες και αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς βρέθηκε από νωρίς στη Βουλή, ενώ σταδιακά κατέφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τους βουλευτές τους.

Η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια ζωής, αφού θα διαλυθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχθούν εκλογές την 25η Ιουνίου του 2023.

Τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, η Βουλή θα συνέλθει για την «Εκλογή Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων» και στη συνέχεια του Προεδρείου της Βουλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γνωστοποιήσει την απόφαση του να προτείνει και πάλι τον νυν Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής του Προεδρείου της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα περαιώσει τη συνεδρίαση. Μία λήξη της συνεδρίασης, που ταυτόχρονα σημαίνει και την ολοκλήρωση της θητείας της. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την πρώτη συνεδρίαση, θα εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και θα ορίσει την ημέρα ορκωμοσίας της Κ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επαναπρότεινε για ε’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα.

Οι βουλευτές που ορκίστηκαν στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής έλαβαν και ένα ξεχωριστό δώρο.

Κάθε βουλευτής είχε στη θέση του μια τσάντα που περιέχει αναμνηστικά λευκώματα και βιβλία. Η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και σχολιάστηκε θετικά από όλους.

 

To άρθρο Πηγαδάκια, αγκαλιές και selfies στη Βουλή – Όλα όσα έγιναν στην πανηγυρική συνεδρίαση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σχόλια στο Facebook