Σταμάτησα να βάφομαι για 8 εβδομάδες και το δέρμα μου μοιάζει… το ίδιο!

GRAFHMA

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΤον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τον κορωνοϊό, καθώς χάζευα στο Instagram είδα περίπου 15 διαφορετικές followers να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους με λεζάντες όπως: «Τουλάχιστον το πρόσωπό μου χωρίς μακιγιάζ θα μπορέσει να αποτοξινωθεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας» και «το καλό της απομόνωσης είναι ότι το δέρμα μου κάνει ένα καλό διάλειμμα». Μου άρεσε πολύ η ιδέα.

Γράφει στο cosmopolitan. com η beauty editor Lauren Balsamo

Παρόλο που ξέρω ότι το πρόσωπό μου δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτώ εν μέσω της πανδημίας, νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να αναρωτιέμαι πώς θα αλλάξει το δέρμα μου ως αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα μικρό πείραμα με τον εαυτό μου: Δεν θα βαφόμουν καθόλου για δύο ολόκληρους μήνες (!!!) για να διαπιστώσω αν τα ξεσπάσματα ακμής θα ήταν λιγότερο συχνά και η ερυθρότητα λιγότερο αισθητή.

Πέρασαν λοιπόν δύο μήνες γεμάτοι γλυκά, καθημερινές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό και ίχνος μακιγιάζ και μαντέψτε… Το δέρμα μου έμοιαζε κυριολεκτικά το ίδιο. Ίδιοι πόροι, ίδια ξεσπάσματα ακμής, ίδια ερυθρότητα. Το πείραμα δεν είχε καμία επίδραση στο δέρμα μου. Πήγα λοιπόν στους ειδικούς και πήρα κάποιες απαντήσεις για το θέμα.

Tv Box
Αλήθεια: Το καθαρό δέρμα δεν σημαίνει πιο υγιές δέρμα

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται τρελό, αλλά τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ δεν είναι απαραίτητα «κακά» για το δέρμα. «Τόσα πολλά foundation, ακόμη και το ρουζ ή τα highlighters έχουν οφέλη για την περιποίηση του δέρματος», λέει η δερματολόγος Shari Marchbein, MD. «Υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε, νιασιναμίδη, SPF – ορισμένα συστατικά μακιγιάζ μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για την ενυδάτωση του δέρματος».

Το μακιγιάζ αποτελεί επίσης ένα προστατευτικό φράγμα για το πρόσωπο κατά της ρύπανσης και της βρωμιάς. Το οξείδιο του σιδήρου (το υλικό που δίνει στα περισσότερα προϊόντα το χρώμα τους) είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για την προστασία του δέρματος από τις φλεγμονώδεις επιδράσεις του μπλε φωτός που εκπέμπεται από smartphones, tablets και φορητούς υπολογιστές που οδηγεί σε φλεγμονή και πρόωρη γήρανση), σύμφωνα με την Dr. Marchbein. Επίσης σημαντικό: Το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων μακιγιάζ περιέχουν κάποιο είδος SPF, το οποίο είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος από τις επιπτώσεις της γήρανσης των ακτίνων UVA και UVB.

«Είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχει σχεδιαστεί για τον τύπο του δέρματός σας», λέει η δερματολόγος Morgan Rabach, MD. Έτσι, αν φοράτε το σωστό είδος, το μακιγιάζ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το δέρμα σας – τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο. «Τότε είναι που το δέρμα ανανεώνεται και το μακιγιάζ εμποδίζει αυτή την κρίσιμη διαδικασία», λέει η Dr. Rabach. Λοιπόν, θυμηθείτε να το αφαιρείτε πριν πέσετε για ύπνο.

The post Σταμάτησα να βάφομαι για 8 εβδομάδες και το δέρμα μου μοιάζει… το ίδιο! appeared first on Infowoman.

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!