Ψυχολογικό τεστ: Μπορείτε να μαντέψετε ποια δεν είναι αληθινή οικογένεια;

ΑποστειρωτήςΟξύμετρο Έξυπνη ΣκούπαΡετρό ΠαιχνιδοκονσόλαΞέρατε ότι οι σχέσεις είναι εξίσου σημαντικές για τη σωματική μας υγεία όπως η διατροφή και η άσκηση; Σύμφωνα με μια μελέτη, οι κοινωνικά απομονωμένοι ενήλικες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υγείας με εκείνους που είναι σωματικά αδρανείς. Οι πρώτες σχέσεις μας διαμορφώνονται πάντα με την οικογένεια κατά την παιδική ηλικία και συχνά καθορίζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.

Σας προτείνουμε να κάνετε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να μάθετε πώς οι πρώτες σας σχέσεις έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά σας. Κοιτάξτε προσεκτικά την παραπάνω εικόνα. Ποια οικογένεια νομίζετε ότι δεν είναι πραγματική; Όταν αποφασίσετε, διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν έχετε μαντέψει σωστά και να μάθετε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας.

Οικογένεια #1

Εάν η απάντησή σας είναι η οικογένεια #1, πιθανότατα δεν είστε προσανατολισμένοι στην οικογένεια -τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια. Αντιμετωπίζετε τους φίλους ως την πραγματική σας οικογένεια και το να τους βοηθάτε σας κάνει ευτυχισμένους. Προσπαθείτε πάντα να φέρετε κάτι καλό στη ζωή όλων. Ίσως να μεγαλώσατε χωρίς να έχετε έντονη την πατρική φιγούρα, γι’ αυτό κάνετε πάντα το καλύτερο για τους ανθρώπους που σας χρειάζονται -όπως έκανε και η μητέρα σας.

Αυτή η οικογένεια μπορεί να μην είναι η πιο ευτυχισμένη, αλλά εξακολουθεί να είναι μία πραγματική οικογένεια. Η μητέρα προφανώς νοιάζεται για το παιδί της, κρατώντας το χέρι του και προστατεύοντάς το από τον αδιάφορο πατέρα. Δεν θέλετε οι άλλοι να μεγαλώσουν σαν εσάς, γι’ αυτό επιλέξατε αυτή την οικογένεια ως ψεύτικη.

Οικογένεια #2

Εάν η απάντησή σας είναι η οικογένεια #2, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για εσάς από την οικογένεια. Πιστεύετε στην οικοδόμηση σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη δέσμευση. Βάζετε τις ανάγκες της οικογένειάς σας πρώτα, μερικές φορές αγνοώντας ακόμα και τις δικές σας, αν αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε τους αγαπημένους σας ευτυχισμένους.

Ίσως παρατηρήσατε ότι οι άνθρωποι σε αυτή την εικόνα δεν μοιάζουν πραγματικά με οικογένεια. Οι ενήλικες δεν δίνουν προσοχή στο παιδί και εκείνο δεν προσπαθεί να κρατήσει τα χέρια τους -μπορεί επίσης να είναι μια ομάδα ξένων που περπατούν μαζί. Όντας άτομο της οικογένειας, είστε σε θέση να εντοπίσετε την ψεύτικη οικογένεια αμέσως.

Οικογένεια #3

Αν η απάντησή σας είναι η οικογένεια #3, πιθανότατα προέρχεστε από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Λόγω της τραυματικής σας παιδικής ηλικίας, έχετε δυσκολία να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους. Η αλληλεπίδραση με τους άλλους είναι συχνά μια πρόκληση για εσάς. Συνεχώς ανησυχείτε για το μέλλον και έχετε την τάση να υπεραναλύετε τα πράγματα.

Οι άνθρωποι σε αυτή την εικόνα μοιάζουν με μία αγαπημένη, ευτυχισμένη οικογένεια. Είναι μία πραγματική οικογένεια. Οι γονείς σχεδόν αγκαλιάζονται ενώ περπατούν και ο πατέρας κρατά το χέρι του παιδιού. Μεγαλώνοντας σε μία δυσλειτουργική οικογένεια, έχετε δημιουργήσει τις απόψεις σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο και αυτό σας κάνει να είστε ύποπτοι με τις υγιείς σχέσεις. Δεν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει πραγματικά, γι’ αυτό επιλέξατε αυτήν την οικογένεια ως ψεύτικη.

The post Ψυχολογικό τεστ: Μπορείτε να μαντέψετε ποια δεν είναι αληθινή οικογένεια; appeared first on InfoWoman.

Σχόλια στο Facebook