Δωρεάν θεραπευτική άσκηση για πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις

Δωρεάν θεραπευτική άσκηση για πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Θεραπευτική άσκηση: Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης, δύο φορές την εβδομάδα, για άτομα που πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις (πολυνευροπάθειες, άνοιες – νόσο Alzheimer, Αγγειακά- Εγκεφαλικά Επεισόδια, Νόσο ParkinsonΣκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.) θα πραγματοποιήσει Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης της Alzheimer Hellas.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχοι του προγράμματος, είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών θεραπευτικής άσκησης ασθενών με νευρολογικές παθήσεις, η πρόληψη αλλά και η πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση της αναπηρίας που επέρχεται στην πορεία της κάθε νευρολογικής νόσου. Ως ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων έχει οριστεί η Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 στις 17:00 μ.μ.

CarDVR

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. επικοινωνίας: 2310 810411 (εσ. 154). Απαραίτητη προϋπόθεση, πέραν της δήλωσης συμμετοχής, είναι και η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων με αθλητική ενδυμασία στη Μονάδα Alzheimer «Αγία Ελένη» (Πέτρου Συνδίκα 13) την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 17:00 μ.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθεί κινητική αξιολόγηση συμμετοχής και ενημέρωσης από τους επιστημονικά υπεύθυνους των Θεραπευτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την iatrikiaskisi.gr, η Θεραπευτική άσκηση είναι στοχευμένο πρόγραμμα σωματικής άσκησης με σκοπό την βελτίωση ελλειμάτων αλλά και της γενικής φυσικής κατάστασης του ασθενούς.
Η Θεραπευτική άσκηση απευθύνεται σε ανθρώπους στο τελικό στάδιο αποκατάστασης μετά από νόσο ή τραυματισμό, καθώς επίσης και στο γενικό πληθυσμό και εφαρμόζεται μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα υπό την καθοδήγηση και αυστηρή επίβλεψη γυμναστή και φυσικοθεραπευτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την Υγεία εδώ

Πηγή

Σχόλια στο Facebook