Φέτα: Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 τετράγωνα κομμάτια φέτα
- 4 φύλλα κρούστας
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση και βάζετε από δύο μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα.
- Διπλώνετε σαν να είναι φάκελος και το αφήνετε λίγο.
- Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι, το ξύδι και μια κουταλιά σούπας νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
- Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
- Περιχύνετε με 1½ κουταλιά της σούπας σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Η φέτα είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν. Γι’ αυτόν το λόγο η Ελλάδα έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση με την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης της φέτας, κάτι που σημαίνει ότι κάθε τυρί που παράγεται με την μέθοδο που φτιάχνεται η φέτα στην Ελλάδα, πρέπει να φτάνει στον καταναλωτή με την ονομασία «φέτα» και να αναφέρεται η ελληνική του προέλευση.
Όσον αφορά την υγιεινή διατροφή, για να βάλετε μόνιμα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τη σαλάτα, χρειάζεται να την εμπλουτίζετε, να την αλλάζετε, να χρησιμοποιείτε φαντασία και να πειραματίζεστε! Ωστόσο εύκολα μπορεί να πέσετε στην παγίδα και με τη δικαιολογία ότι τρώτε μόνο μια σαλάτα, να μετατρέψετε το πιάτο σε διατροφική «βόμβα»! Για να μην την πατήσετε λοιπόν, επιλέξτε με σύνεση τα τρόφιμα που θα προσθέσετε στο πιάτο σας, χωρίς να κάνετε υπερβολές. Χρησιμοποιείστε περισσότερα λαχανικά και λιγότερα προϊόντα άλλων ομάδων που αυξάνουν τις θερμίδες της σαλάτας.
Τέλος αν σας αρέσουν οι περίεργες γεύσεις, προσθέστε στο γεύμα σας κομμάτια από φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα!
Διαβάστε περισσότερα για Συνταγές εδώ.