Ολοκαύτωμα της Βιάννου: Γερμανοί τουρίστες προσπάθησαν να ουρήσουν στο μνημείο του

Γερμανοί τουρίστες προσπάθησαν να ουρήσουν στο μνημείο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Ολοκαύτωμα της Βιάννου: Οργή έχει προκαλέσει στην Βιάννο η προσπάθεια μέλους γκρουπ νεαρών τουριστών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, να βεβηλώσει το μνημείο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ενημερώθηκε από υπάλληλο του Μουσείου σχετικά με το συμβάν για το μνημείο για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου, ότι ένας εκ των νεαρών εντοπίστηκε να έχει κατεβάσει το παντελόνι του και να επιχειρεί να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου.

CarDVR

«Δεν ήταν τυχαία πράξη καθώς υπήρχαν ταμπέλες που ενημέρωναν τι ακριβώς μνημείο είναι. Από τα λεγόμενα των εργαζομένων, το γκρουπ των νεαρών τουριστών πρέπει να ήταν από τη Γερμανία και αυτό που πρέπει να πούμε ότι ως γεγονός, είναι θλιβερό και αποτρόπαιο. Εάν μπορούσε να επιληφθεί εκείνη την στιγμή η αστυνομία και δεν έφευγαν, είναι σαφές ότι θα ζητούσαμε την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αποτελεί βεβήλωση μνημείου αλλά και της ιστορίας μας» τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Μπαριτάκης.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Δήμου Βιάννου, Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος σημείωσε:

«Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω παρά μόνο φασιστική τέτοια κίνηση. Ενημερώθηκα ότι με την αντίδραση της κυρίας που εργάζεται στο μουσείο, οι φίλοι του συγκεκριμένου νεαρού Γερμανού, τον έπεισαν να σηκώσει το παντελόνι και τα εσώρουχά του, ωστόσο με το που απομακρύνθηκε η εργαζόμενη τα κατέβασε και πάλι. Όταν γύρισε η γυναίκα να δει τι είχε γίνει, σήκωσε και πάλι παντελόνι και εσώρουχο και έφυγε μαζί με τα τρία ακόμη άτομα, με δύο μηχανές» είπε ο κ. Συγγελάκης στο ΑΠΕ -ΜΠΕ που εξήγησε ότι ήδη έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία που διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό της παρέας των Γερμανών.

«Είμαι εξοργισμένος και νομίζω ότι είναι χρέος μας, να μην αφήσουμε το περιστατικό να περάσει έτσι. Ελπίζω να υπάρξει εξέλιξη από την Αστυνομία» τόνισε ο κ. Συγγελάκης ο οποίος πάντως μίλησε για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα πέρυσι σε επίσκεψη μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου από τη Γερμανία, με συγκίνηση είδαμε παιδιά να δακρύζουν μπροστά μας, όταν άκουγαν τι ακριβώς έχει συμβεί».

via

Σχόλια στο Facebook