Ρωσία: Η Ν. Κορέα διαμαρτυρήθηκε για τις παραβιάσεις

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Σεούλ διαμαρτυρήθηκε στη Ρωσία. Ο λόγος, παραβίαση σήμερα του εναέριου χώρου της Νότιας Κορέας από ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό προεδρικό γραφείο. Επίσης, σημείωσε ότι η χώρα του θα αναλάβει ισχυρότερη δράση αν συμβεί ξανά.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Εούι-γιονγκ εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στον Νικολάι Πατρούσεφ, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία. Ζήτησε από το συμβούλιο να κάνει μια αποτίμηση του περιστατικού και να αναλάβει την αρμόζουσα δράση, αναφέρει το γραφείο της νοτιοκορεατικής προεδρίας στην ανακοίνωσή του.

CarDVR

«Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτήν την κατάσταση και αν επαναληφθεί θα αναλάβουμε ακόμη ισχυρότερη δράση», σημείωσε ο Τσουνγκ. Νωρίτερα σήμερα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας αναχαίτισαν και άνοιξαν προειδοποιητικά πυρ δύο φορές. Ανάγκασαν στρατιωτικό αεροσκάφος της Ρωσίας να αλλάξει πορεία διότι παραβίαζε τον νοτιοκορεάτικο εναέριο χώρο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας. Αυτά ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το “θερμό” αυτό επεισόδιο, δημιούργησε εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Και οι δύο πλευρές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει γενικότερη επέκταση σε όλο το θέμα. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως είναι έτοιμες να ανταποδώσουν σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να υπάρξει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να μην επεκταθεί η έκρυθμη κατάσταση. Και οι δύο χώρες έχουν αναδείξει ανά καιρούς πως η στρατιωτική τους δύναμη είναι αρκετά ικανή και δυνατή για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.  Παράλληλα και άλλα παρόμοια συμβάντα συμβαίνουν στην Τουρκία.

(Φωτογραφία αρχείου)

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Σχόλια στο Facebook