Καιρός: Με νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα Τρίτη (16/07), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη χώρα τις επόμενες ώρες.
Αναλυτικότερα, το δελτίο αναφέρει:
Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α. 14/2019 που εκδόθηκε την Τρίτη (15-07-2019), τροποποιείται ως Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ο καιρός θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
1. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Α. Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη
διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
Β. Την Τετάρτη (17-07-2019)το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη (17-07-2019).
2. Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το 24ωρο στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τα νέα στην Ελλάδα εδώ