Καναδάς: Απαλλαγή φόρου για μετακινήσεις με… κανό

kanadas apallagh forou

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής ΠροσώπουΚαναδάς: Καναδός καθηγητής έπεισε την εφορία να δεχτεί ως έξοδα μετακόμισης το ταξίδι του με… κανό στη διώρυγα Ριντό, με κατεύθυνση την Οτάβα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα του Καναδά.

kanadas apallagh forou

Ολα τα υπάρχοντα στο κανό…

Τον Ιούνιο του 2018, ο Τζον Κόνεκνι τοποθέτησε όλα του τα υπάρχοντα στο κανό για να τα μεταφέρει στην Οτάβα όπου επρόκειτο να εργαστεί προσωρινά για το καλοκαίρι.

Ο Κόνεκνι διδάσκει σε κωμόπολη κοντά στο Τορόντο τους υπόλοιπους μήνες του έτους αλλά τα καλοκαίρια καλύπτει απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, συνήθως με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, για να δουλέψει με προσωρινές συμβάσεις σε άλλες περιοχές.

Η εφορία (ARC) επιτρέπει στους Καναδούς που ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να εργαστούν ή να σπουδάσουν να δηλώνουν ορισμένα από τα έξοδα που πραγματοποιούν κατά τη μετακόμιση ώστε να έχουν φοροαπαλλαγή.

Tv Box

Του απέρριπταν το αίτημα

Ομως, τα προηγούμενα χρόνια, ο καθηγητής διαπίστωσε ότι του απέρριπταν το αίτημα για επιστροφή χρημάτων. Και σκέφθηκε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Διέσχισε με το κανό του πέντε εθνικά πάρκα από τα οποία περνά το ποτάμι Ριντό, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.

Στη διαδρομή του, κράταγε τις αποδείξεις από τα εισιτήρια εισόδου στα πάρκα και τις άδειες για να ανάβει φωτιά και παρουσίασε στην εφορία δαπάνες περίπου 1000 δολαρίων Καναδά (685 ευρώ).

«Μεμονωμένη περίπτωση»

Την περασμένη εβδομάδα, πληροφορήθηκε ότι οι δαπάνες του εγκρίθηκαν.

Η εφορία δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για «μεμονωμένη περίπτωση».

Οσο για τον καθηγητή, σκέφτεται τώρα να ταξιδέψει με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι…

πηγή

Για περισσότερα περίεργα άρθρα διαβάστε εδώ

Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!