Κέικ με ζαμπόν και λαχανικά: αλμυρή λιχουδιά με πλούσια γέμιση

Κέικ με ζαμπόν και λαχανικά: αλμυρή λιχουδιά με πλούσια γέμιση

ΑποστειρωτήςΖώνη Μέσης Έξυπνη ΣκούπαΑποτριχωτής Προσώπου



Κέικ: Υλικά για 6-8 άτομα

  • 2 αυγά
  • 50ml σησαμέλαιο
  • 80ml γάλα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ μπουκετάκι Bok Choy (κινέζικο λάχανο)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 6 λωρίδες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 70 γραμμάρια ένταμ τριμμένο
  • 70 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε με λίγο λάδι το τριμμένο καρότο μαζί με το κρεμμύδι.
    2. Μόλις μαλακώσουν, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
    3. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε με το σησαμέλαιο, το γάλα και μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο choy bok.
    4. Στο τέλος συμπληρώνετε το μείγμα κρεμμυδιού και το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.
    5. Ανακατεύετε άλλη μια φορά και ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα.
    6. Ψήνετε στη μέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 180 ℃.

Το κέικ δεν είναι για επιδόρπιο. Το κέικ είναι για όλες τις άλλες ώρες. Για τον πρώτο καφέ -ίσα-ίσα κάτι γλυκό για ν’ ανοίξει το μάτι- ή βούτηγμα στο γάλα των παιδιών, για το σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, για τις απογευματινές “υπογλυκαιμίες” ή τις βραδινές λιγούρες. Το φρεσκοψημένο κέικ κάνει -με μαγικό τρόπο- το κάθε σπίτι να μυρίζει Κυριακή. Δες 8 κλασικές, αγαπημένες συνταγές για μαμαδίστικα κέικ, που μπορείς να φτιάξεις στη δική σου κουζίνα εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για Συνταγές εδώ.

Πηγή

Tv Box
Σχόλια στο Facebook

Δωρεάν τηλεόραση χωρίς συνδρομές για πάντα!