Παιδί και καύσωνας: Πώς θα αντιμετωπίσετε τη ζέστη

Παιδί και καύσωνας: Πώς θα αντιμετωπίσετε τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Πως θα αντιμετωπίσει το παιδί τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες; Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ήδη βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, οπότε για πολλές οικογένειες έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές διακοπές.

Το μπάνιο στη θάλασσα αποτελεί την πιο αγαπημένη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να συνδυαστεί με πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, χαρίζοντας σε όλους όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

CarDVR

Ταυτόχρονα, είναι γεγονός πως αυξάνονται οι εξωτερικές δραστηριότητες του παιδιού και για αυτό το λόγο οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς την αντιμετώπιση της ζέστης.

Όπως αναφέρει και το Shape.gr: Φοράμε στα παιδιά φαρδιά, ανοιχτόχρωμα ρούχα που δεν κολλάνε στο σώμα, αλλά το αφήνουν να αναπνέει.

Φροντίζουμε να πίνουν τα παιδιά πολλά υγρά (νερό και αραιωμένους χυμούς) και να τρώνε φρούτα ώστε εκτός από νερό να λαμβάνουν και ηλεκτρολύτες. Τα γεύματα πρέπει να είναι συχνά, μικρά και ελαφρά γεύματα, ίσως χρησιμοποιώντας λίγο παραπάνω αλάτι.

Σε βρέφη θηλάζουν, παρακολουθούμε εάν βρέχει τον ίδιο αριθμό πανών. Εάν αντιληφθούμε πως ο αριθμός τους έχει μειωθεί, χορηγούμε στο νερό δροσερό βρασμένο νερό ή χαμομήλι. Εάν το μωρό πίνει γάλα σε σκόνη αυξάνουμε την αραίωση σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου μας.

Τα συχνά ντους και δροσερά μπάνια καθώς και τα παιχνίδια με το νερό ανακουφίζουν το παιδί σε περίοδο ζέστης.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

πηγή

Σχόλια στο Facebook