Πώς θα «βάλετε φρένο» στις βραδινές λιγούρες (video)

Πώς θα «βάλετε φρένο» στις βραδινές λιγούρες (video)

Πιεσόμετρο Καρπού Vintage T9 Trimmer Τριπλή Κάμερα Αυτοκινήτου Ρετρό Παιχνιδοκονσόλα


Θέλετε να σταματήσετε να τρώτε αργά το βράδυ και να σταματήσετε τις στις βραδινές λιγούρες αλλά δεν μπορείτε;

Το στομάχι χρειάζεται περίπου τρεις ώρες για να αδειάσει το περιεχόμενό του. Εάν όμως του προσθέτετε διαρκώς τροφές, το πεπτικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τις διασπάσει και να γίνει η πέψη.

CarDVR

Αυτό έχει επιπτώσεις, όπως ύπνος που διακόπτεται, φούσκωμα και καούρες, αλλά και πρόσληψη βάρους.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που πρέπει να αποφεύγετε το φαγητό και τις βραδινές λιγούρες πριν τον ύπνο.

Πως θα αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες

Όπως αναφέρει και το tlife, ο βραδινό είναι το γεύμα που είναι περισσότερο φορτισμένο συναισθηματικά. Η κούραση και η πίεση όλης της ημέρας σε συνδυασμό με τη χαλάρωση ή και τη βαρεμάρα που ίσως νιώθεις, είναι πιθανό να σε οδηγούν στο ψυγείο… Σίγουρα πάντως, δε χρειάζεσαι όλες τις επιπλέον θερμίδες που συνήθως καταναλώνεις, ειδικά εφόσον δεν έχεις και κανένα σκοπό να τις χρησιμοποιήσεις για κάποια φυσική δραστηριότητα. Οι κινήσεις που θα σε βοηθήσουν:

  • Αρχικά θα πρέπει να σιγουρευτείς πως δεν πεινάς πραγματικά και πως πρόκειται για συναισθηματική πείνα. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε πρόγραμμα αδυνατίσματος, μην κάνεις υπερβολές αν δεν τις αντέχεις. Το να φας ένα γιαούρτι και στη συνέχεια ένα σακουλάκι ξηρούς καρπούς, είναι πολύ περισσότερο επιβαρυντικό από το να προσθέσεις δέκα στο γιαούρτι σου.
  • Αφού ελέγξεις το οργανικό κομμάτι θα πρέπει να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε οδηγεί στο φαγητό και να βρεις άλλες μεθόδους εκτόνωσης του συναισθήματός σου. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ένα αγαπημένο βιβλίο ή ένα ευχάριστο τηλεφώνημα θα σου δώσουν την απόσταση που χρειάζεσαι από την κουζίνα.
  • Κάνε μια προσπάθεια να φας το βραδινό σου γεύμα κανονικά σερβιρισμένο στο τραπέζι, ώστε να «καταγραφεί» καλύτερα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο απλές αλλά αποτελεσματικές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη νυχτερινή υπερφαγία και την πρόσληψη βάρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την Υγεία εδώ.

πηγή

Σχόλια στο Facebook