Ταλιατέλες: Υλικά για 2 άτομα
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
- Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
- Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
- Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.
Το τραχύ και πορώδες φύλλο που έχουν οι Ταλιατέλες τις καθιστά πολύ ευέλικτες και τέλειες για πιο δεμένα ραγού, αλλά και για πιο ελαφριές σάλτσες με λαχανικά και ψάρια. Η Barilla σας προτείνει να τις δοκιμάσετε με μια λεπτή σάλτσα με γαρίδες και κολοκυθανθούς: ένας συνδυασμός λεπτός, απλός και νόστιμος, για να κάνετε κάθε μέρα να μοιάζει ξεχωριστή. Και, αν είστε λάτρης της παράδοσης, απολαύστε τις Ταλιατέλες με σάλτσα Bolognese, πλούσια και μεστή, την οποία μπορείτε επίσης να βρείτε στη σειρά με έτοιμες σάλτσες της Barilla.
Διαβάστε περισσότερα για Συνταγές εδώ.
Σχόλια στο Facebook