Ξίδι: Τρία αντικείμενα που πρέπει να αποφεύγετε να καθαρίζετε με ξίδι

ΑποστειρωτήςΟξύμετρο Έξυπνη ΣκούπαΡετρό ΠαιχνιδοκονσόλαΤρία αντικείμενα που πρέπει να αποφεύγετε να καθαρίζετε με ξίδιΤο ξίδι θεωρείται ένα από τα πιο καλά φυσικά καθαριστικά ενώ πολλοί καθαρίζουν τα τζάμια τους αποκλειστικά μόνο με αυτό.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες επιφάνειες και υλικά που πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του ξιδιού για καθαρισμό.

Μεταφραστής Ακριβείας

Δείτε τρία από αυτά…

Πάγκοι από γρανίτη

Τα οξέα καλό είναι να μην ανακατεύονται με φυσικές πέτρες όπως είναι το μάρμαρο αλλά και ο γρανίτης. Μπορεί μια τέτοια ένωση να προκαλέσει σκασίματα και να κάνει τις επιφάνειες να χάσουν τη γυαλάδα τους. Επομένως είναι προτιμότερο να καθαρίζετε αυτές τις επιφάνειες με νερό και σαπούνι.

Σκουπάκι Αυτοκινήτου

Μαχαίρια κουζίνας

Αν τα μαχαίρια είναι κατασκευασμένα από ανθρακούχο χάλυβα τότε καλό είναι να μην τα εκθέσετε σε ένα οξύ, όπως είναι το ξίδι. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε τη δημιουργία σκουριάς.

Ξύλινα πατώματα

Τα ξύλινα πατώματα πρέπει να καθαρίζονται μόνο είτε με υγρό σαπούνι και νερό με σφουγγαρίστρα η οποία θα είναι πολύ καλά στραγγισμένη είτε με στεγνή σφουγγαρίστρα. Το ξύδι δεν μπορεί να τα κάνει να γυαλίσουν και θα πρέπει να το αποφεύγετε.

Σύμφωνα με το medlabgr.blogspot.com, το ξίδι ή ξύδι δεν είναι μόνο για να νοστιμίζεις φαγητά. Ξέρετε πως έχετε ένα φάρμακο στην κουζίνα σας; Το ξίδι είναι φθηνό και είναι αυτό που θα το βάλετε στη σαλάτα σας, για να της δώσει μια ωραία γεύση, ταυτόχρονα όμως μπορεί να σας προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, ακόμη και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε λαμπερή την επιδερμίδα σας και να λειτουργήσει ως αντιγηραντικό.

Το ξίδι είναι όξινο υγρό που προέρχεται από τη ζύμωση της αιθανόλης του κρασιού σε αιθανικό οξύ, μετά από χρόνια, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και με τη βοήθεια κάποιων χρήσιμων βακτηρίων.
Υπάρχουν διάφορα είδη ξιδιού, όπως το βαλσάμικο, το κόκκινο και το άσπρο. Το ξίδι φτιάχνεται κυρίως από κρασί, αλλά μπορεί και να φτιαχτεί και από φρούτα όπως μήλα, ντομάτα και καρύδα, από όσπρια όπως ρύζι και απόμπύρα.Τα ξίδια που προέρχονται από χυμούς σταφυλιών και μήλων είναι τα πιο εύγευστα. Το μηλόξιδο είναι το πιο πολύτιμο.

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2015/12/vinegar.html#ixzz64UuJXxAO

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για Οικιακά εδώ

Πηγή

Σχόλια στο Facebook